Activiteiten

Feesten en rituelen

Het vieren van een geboorte, verjaardag, afscheid en feestdagen vinden wij belangrijk en leuk. Ieder feest heeft een speciale betekenis.
Hoe een feest bij Pinkeltje wordt gevierd, hangt af van het kind. Hierin houden wij rekening met de wensen en behoeften van het kind. Een feest kan groots gevierd worden met slingers, een muts, een deurplaat, liedjes en een cadeau, maar mocht het kind het fijner vinden om niet teveel aandacht te krijgen, dan wordt het feest op zijn/haar manier gevierd.
De mogelijkheid bestaat om uit te delen, die beslissing laten we over aan de ouders. Wel vragen we de ouders de traktatie zo gezond mogelijk te houden.

Pinkeltje viert samen met de kinderen ook de nationale feestdagen. Aan ieder feest wordt een thema gekoppeld. Dit betekent dat er in de voorafgaande maand voor het feest aan de hand van het thema wordt geknutseld.
Om de kinderen voor te bereiden op deze feesten en om de betekenis van het feest op een speelse wijze aan het kind mee te geven, lezen we verhalen voor en zingen we liedjes die te maken hebben met het feest. Ook praten we met de kinderen over het feest.