Baby (0-1 jaar)

Baby’s bij Pinkeltje

Wij hechten er veel waarde aan dat de baby’s bij Pinkeltje veel (fysieke) aandacht krijgen. Hierdoor hebben wij er voor gekozen om dagelijks niet teveel baby’s op een groep te plaatsen, zodat er voldoende aandacht is voor lekker op schoot zitten en leuke spelletjes doen en de allerkleinste kinderen bij Pinkeltje zich veilig en vertrouwd voelen, waardoor zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Iedere groep heeft 2 aparte slaapkamers waar de kinderen lekker rustig kunnen slapen. Daarnaast heeft iedere groep een ruime grondbox waar baby’s rustig kunnen spelen. De baby’s kunnen er lekker liggen, maar er is ook voldoende ruimte om te kruipen én daarmee alle mogelijkheid om alle bakken met speelgoed leeg te halen! De meeste baby’s geven zelf aan wanneer ze meer uitdaging nodig hebben. Vanaf dat moment gaan zij op ontdekkingstocht in de groep en kruipen ze lekker tussen de oudere kinderen door.
Naast veel knuffelen en (samen) spelen bieden we deze allerkleinste kinderen ook een gevarieerd aanbod van spelletjes en activiteiten, liedjes zingen, voorlezen, kiekeboe. Als de baby’s er aan toe zijn, dan doen we activiteiten met ze zoals verven en proberen de bellen te pakken uit de bellenblaas. Kortom er is altijd wel iets te beleven!