Organisatie

Locatie
Pinkeltje is sinds 2014 gelegen aan de Wethouder Koolhaasweg. Een locatie met veel ruimte voor de kinderen om ze op alle ontwikkelingsgebieden te prikkelen en stimuleren. Zo hebben we nu een heus atelier waar de kinderen naar wens al hun creativiteit kunnen ontdekken! Ook hebben we de mogelijkheid om met de kinderen te kokkerellen en ze zo te leren zelf hun eten te bereiden in de keukens op beide groepen. Sinds vorig jaar hebben we een moestuin om de kinderen te leren waar en hoe verschillende soorten groenten groeien, zij zullen leren dat samen te verzorgen.
De kinderen hebben genoeg ruimte zowel binnen als buiten om te spelen en te rusten. Wij proberen een huiselijke sfeer te creëren, zodat de kinderen zich op hun gemak voelen, geborgenheid en vertrouwen zijn voor ons erg belangrijk.

Groepsindeling
Pinkeltje heeft 2 verticale groepen; dit betekent dat kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar bij elkaar in één groep worden opgevangen. Hierdoor is het mogelijk dat broertjes en zusje bij elkaar in de groep geplaatst kunnen worden. Ieder kind heeft een eigen stamgroep.
In beide groepen worden dagelijks maximaal 16 kinderen opgevangen door 3 pedagogische medewerkers.

Openingstijden
Pinkeltje is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur.
Daarnaast is het mogelijk om kinderen een dagdeel naar ons toe te brengen.
Een dagdeel loopt van 7.30-13.00 uur of van 13.00-18.30 uur.

Tijdens de Nationale feestdagen zijn wij gesloten. Onder een nationale feestdag wordt verstaan:
Nieuwjaarsdag, Pasen, Koninginnedag, Bevrijdingsdag (om de vijf jaar), Hemelvaartsdag, Pinksteren en Kerst.

Tarieven

 

Starttijd

Eindtijd

Uren

Prijs

Hele dag

7.30

18.30

11

€ 80,19

Uurtarief 2017: € 7,29

Kinderopvangtoeslag 2017:

Ouders die in 2014 gebruik maken van kinderopvang, hebben mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. Sinds 1 januari 2014 is het belangrijk dat de toeslag aangevraagd wordt binnen 3 maanden na de maand, waarin de kinderopvang is begonnen.
Zo wordt geen maand kinderopvangtoeslag misgelopen.

 

SZWbanner_toeslag_468x60

Veiligheid
De gemeente Ouder-Amstel is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de kinderopvang en de handhaving daarvan. De GGD houdt toezicht. Jaarlijks krijgt Pinkeltje bezoek van de GGD. In opdracht van de gemeente voeren zij een inspectie uit om te kijken of Pinkeltje in alle wettelijke eisen voorziet. Na het inspectiebezoek wordt er een rapport opgesteld. Deze is voor ouders in te zien op locatie of te downloaden via onderstaande link.
Wij voeren ieder jaar een risico inventarisatie uit. Deze inventarisatie bestaat uit twee onderdelen: gezondheid en veiligheid. De RI laat zien wat kinderen zou kunnen overkomen en wat Pinkeltje eraan doet om ongevallen zo veel mogelijk uit te sluiten. Deze wordt besproken met de toezichthouders van de GGD.

Download hier het Jaarlijks Inspectierapport GGD